Celebració dels 5 anys d’El Món d’Ahir

El món d'ahir

Dimarts 8 de novembre vam celebrar el primer lustre de vida de la revista El Món d’Ahir, la publicació que edita Minoria Absoluta i Abacus que aposta per la «història d’autor», i també pel paper i un disseny cuidat i innovador.

La celebració va comptar amb la presència d’autors, subscriptors i lectors de la publicació, entre d’ells es va poder veure a: Empar Moliner, Albert Om, Ruben Wagensberg, Natza Farré, Oriol de Balanzó, Josep M. Ganyet, Queco Novell, entre d’altres.

Durant l’acte, Toni Soler, director editorial de la publicació, va destacar la importància de celebrar aquests primers 5 anys de vida de la revista:

Estem de celebració. Les coses que duren s’han de celebrar, especialment en el món de la cultura, i encara més tractant-se d’un producte tan antisistema com és una publicació trimestral, en paper, dedicada a la Història, i en català.

Soler també va explicar quin és el sentit i l’esperit d’El Món d’Ahir:

Aquesta revista va néixer ja amb el nom i el cognom decidit. El nom és el Món d’Ahir, com molts sabeu, és també el títol de les memòries d’Stefan Zweig, que per mi i per nosaltres representa una manera diferent d’acostar-se al passat i de narrar-lo. I el cognom és “història d’autor”, perquè a les nostres planes hi volem firmes que aportin capacitat narrativa i un punt de vista personal en els seus articles.

Creiem que això obria un terreny que podia superar els límits de la història més acadèmica. Hem buscat textos que no només satisfacin l’afany de coneixement sobre el passat, sinó també la passió per la lectura. Per tant hem obert la nostra revista a narradors de tota mena, historiadors per descomptat, però també periodistes, novel·listes, divulgadors i assagistes.

El Món d’Ahir també incorpora alguns textos històrics que són un autèntic monument literari, alguns dels quals veuen la llum en català per primer cop. I ha trobat espai per parlar de mapes, fotografia i iconografia. El conjunt mostra un món d’ahir intens, emotiu, sorprenent, i que de forma constant pica l’ullet al present.

En aquests 5 anys i 24 números publicats i entre els més de 260 autors que hi han escrit hi ha noms tan rellevants com Eduardo Mendoza, Antony Beevor, Carme Riera, Empar Moliner, Pere Gimferrer, Marina Espasa, Borja Bagunyà, Albert Sánchez Pinyol, Xavier Antich, Irene Solà, Philipp Blom, Joan Fontcuberta, Marina Garcés, Jordi Carrión, Llucia Ramis, Raquel Ricart, Antonio Baños, Sergio del Molino, María Belmonte, Manel Lucas, Sergi Pàmies, Najat El Hachmi, Xavier Aldekoa, Jordi Amat, Ingrid Guardiola, Ariadna Trillas, Bernardo Atxaga, Joan F. Mira, Míriam Cano i molts d’altres.

 

Més notícies

Jules Verne

L’IDEAL Barcelona presenta Jules Verne 200 l’experiència immersiva més ambiciosa

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més

El mestre que va prometre el mar premiada a Califòrnia

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més