Premis Embrió 2024

Embrió

Ja s’han fet públics els guanyadors dels Premis Embrió 2024. La Porcellera, Altres homes i Lo nostre han estat els 3 projectes digitals guardonats. També ha rebut una menció especial, que concediex Minoria Absoluta, Els parlars oblidats.

El projecte Embrió és una iniciativa impulsada per la Fundació Carulla i La Fera que té com a finalitat promoure contingut digital en català.

La porcellera, d’Àlex Vila, Maria Lyona, Norbert Palazón, Marc Martínez i Pau Sánchez, consisteix en una sèrie de vídeos d’humor que tracten temes d’actualitat a Catalunya amb la voluntat que l’audiència reflexioni sobre qüestions que afecten la societat catalana actual.

Altres homes, de Pep Molina. A través d’entrevistes a homes amb oficis tradicionals, ofereix una visió innovadora sobre les masculinitats i reflexiona al voltant dels rols de gènere i les expectatives socials. Ho fa amb la idea de desmuntar els estereotips i donar a conèixer nous models masculins de referència.

Clara Miret ha estat una altra de les guanyadores amb Lo nostre, on descriu la realitat de la vida rural a Ponent, a través de diversos vídeos mensuals de caràcter humorístic. La protagonista de la sèrie és una jove pagesa, la Clara, que mostra diverses tasques de la vida quotidiana en aquest entorn.

Minoria Absoluta que en aquesta segona edició s’ha sumat a la iniciativa dels premis Embrió  ha atorgat una menció especial a Els parlars oblidats, de Fran Tudela, una sèrie de vídeos que destaquen els dialectes poc coneguts dels territoris catalanoparlants. Amb un aire dinàmic i divulgatiu, els vídeos pretenen educar i sensibilitzar l’audiència sobre la diversitat lingüística i cultural. Per això, sovint han servit com a recurs didàctic per als docents.

Més notícies

Està Passant

L’Està Passant bat el seu rècord d’audiència

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més
Miquel Salvat

Miquel Salvat s’incorpora a la productora Minoria Absoluta

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més