5 anys de vida d’El Món d’Ahir

  • Dimarts 8 de novembre a les 19 hores, la revista El Món d’Ahir celebrarà amb autors, subscriptors i amics els seus primers 5 anys de vida. La cita és a la Fàbrica Estrella Damm, a Barcelona.
  • La publicació de Minoria Absoluta i Abacus aposta per la «història d’autor», i també pel paper i un disseny cuidat i innovador.

 

El Món d’Ahir va néixer amb l’objectiu de posar les seves pàgines a disposició dels millors narradors per tal que escrivissin sobre el passat defugint les cotilles de l’academicisme. Historiadors, periodistes, assagistes i escriptors de ficció han coincidit en aquesta casa comuna de la «història d’autor». Alguns d’ells ja tenien tirada per la història. D’altres no s’hi havien endinsat mai. Però la història no és del tot aliena a ningú. Tothom té algun episodi, alguna època, algun personatge preferit. Alguns autors han narrat el que ja coneixien. D’altres han hagut de capbussar-se en els llibres d’història per documentar-se.  Tots hi han posat talent, i cadascú el seu segell indiscutible.

Entre la història, la literatura i el periodisme hi ha una intersecció difícil de delimitar, i encara més difícil de batejar. Però és un espai real, carregat de talent narratiu, de curiositat pel passat. Un àmbit creatiu que té la voluntat de posar cares i veus a un material que és massa humà, massa proper a tots nosaltres, per conformar-se amb la freda etiqueta de ciència social. Aquest esperit el va encarnar millor que ningú Stefan Zweig, i per això la nostra capçalera evoca el títol de les seves cèlebres memòries.

El Món d’Ahir és un producte per ser llegit, però també fullejat, contemplat, fins i tot olorat. És un producte de paper, un objecte impossible d’assaborir sense tenir-lo entre les mans. És també una publicació que cuida el disseny gràfic i que obre una finestra al ric panorama d’artistes i il·lustradors de casa nostra. Això li ha valgut el prestigiós reconeixement del premi LAUS d’Or 2018 a la millor publicació periòdica, el LAUS de Plata 2018 a la millor coberta de llibre o revista i el LAUS d’Or 2021 a la millor col·lecció de cobertes de llibre o revista.

El Món d’Ahir també incorpora alguns textos històrics que són un autèntic monument literari, alguns dels quals veuen la llum en català per primer cop. I ha trobat espai per parlar de mapes, fotografia i iconografia. El conjunt mostra un món d’ahir intens, emotiu, sorprenent, i que de forma constant pica l’ullet al present.

En aquests 5 anys i 24 números publicats i entre els més de 260 autors que hi han escrit hi ha noms tan rellevants com Eduardo Mendoza, Antony Beevor, Carme Riera, Empar Moliner, Pere Gimferrer, Marina Espasa, Borja Bagunyà, Albert Sánchez Pinyol, Xavier Antich, Irene Solà, Philipp Blom, Joan Fontcuberta, Marina Garcés, Jordi Carrión, Llucia Ramis, Raquel Ricart, Antonio Baños, Sergio del Molino, María Belmonte, Manel Lucas, Sergi Pàmies, Najat El Hachmi, Xavier Aldekoa, Jordi Amat, Ingrid Guardiola, Ariadna Trillas, Bernardo Atxaga, Joan F. Mira, Míriam Cano i molts d’altres.

La revista, que també ha estat reconeguda com a millor publicació del 2017 per l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català, està editada per Minoria Absoluta i SOM Abacus, i es pot adquirir a elmondahir.com o a les llibreries d’arreu de Catalunya.

Més notícies

Jules Verne

L’IDEAL Barcelona presenta Jules Verne 200 l’experiència immersiva més ambiciosa

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més

El mestre que va prometre el mar premiada a Califòrnia

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més