Alumbramiento competirà al BCN Film Fest

La pel·lícula se estrenarà mundialment en el festival en que participarà en la secció oficial. El 7 de juny s’estrenarà als cinemes.

 

La pel·lícula, ambientada l’any 1982, fa incís en dos episodis de la història recent d’Espanya: els internaments d’adolescents embarassades i el robatori de nou nats en un context d’aparent canvi polític i social. Lucía, de disset anys, es queda embarassada i la seva mare decideix traslladar-la a Madrid per a posar fi a aquesta situació imprevista i no desitjada. La jova ingressa a Peñagrande, un centre per a adolescents embarassades, allà forjarà una gran amistat amb les seves companyes i descobrirà que li volen prendre allò que encara no té: la seva pròpia filla.

Alumbramiento, és el segon llargmetratge de Pau Teixidor. La pel·lícula reuneix un prometedor grup de joves actrius debutants, liderat per Sofia Milán (Amar es para siempre), que encarna Lucía en el seu primer paper per a cinema. L’elenc arriba acompanyat per unes esplèndides María Vázquez i Laura Gómez-Lacueva, en el que va ser el seu paper pòstum per a cinema. Completen el repartiment les joves Celia Lopera, Carmen Escudero, Paula Agulló, Alba Munuera (Fuet) i Victoria Oliver.

Escrita pel mateix Pau Teixidor (Purgatorio) i per Lorena Iglesias (La tumba de Bruce Lee), Alumbramiento s’ha construït sobre un llarg procés de documentació i entrevistes amb nombrosos testimonis. La història aprofundeix en dos episodis de la història recent d’Espanya: els internaments d’adolescents embarassades i el robatori de nadons en un context de canvi polític i social aparent. Tot i això, segons el mateix director, “quan vaig aconseguir entrevistar-me amb dones que van patir aquest dolor irreparable, vaig percebre un denominador comú en les seves vivències: totes se sentien oblidades. Per això, i malgrat ser una història lluminosa i per al gran públic, Alumbramiento no deixa de ser, en essència, una pel·lícula sobre la memòria”.

Alumbramiento és una producció d’Aquí y Allí Films, Minoria Absoluta i la productora romanesa Avanpost i compta amb el finançament de l’ICAA i ICO, la participació de RTVE, la col·laboració de l’Ajuntament de Madrid, l’aval CREA SGR i va participar en els Fòrums Abycine WIP, Ventana Cinemad i L’Alternativa Mentoring Projects. La distribució nacional va a càrrec de Filmax.

Més notícies

Jules Verne

L’IDEAL Barcelona presenta Jules Verne 200 l’experiència immersiva més ambiciosa

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més

El mestre que va prometre el mar premiada a Califòrnia

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més