Arriba XRDOCS – EDICIÓ ZERO, el primer festival de cine documental immersiu

XR DOCS

L’IDEAL Barcelona enceta el primer festival de cinema documental immersiu. Els dies 15 i 16 de desembre aquest Centre d’Arts Digitals recull 5 dels millors documentals immersius premiats en prestigiosos festivals de cinema i una conferència amb 3 dels realitzadors: Dj Clark, Victoria Mappelbeck i Jörg Courtial & Maria Courtial.

Aquesta edició zero vol ser un primer pas en la investigació i el diàleg sobre les noves narratives immersives en el cinema documental.

Aquests 5 peces documentals són:

Battleground Polyu del director DJ Clark se submergeix a les manifestacions d’estudiants que es van produir a Hong Kong el novembre de 2019.

VR free de Milad Tangshir descriu diferents moments dins les presons de Lorusso i Cutugno, a Torí. La pel·lícula recull les reaccions d’alguns presos durant les seves experiències submergint-se en vídeos 360º, que els mostren fragments de la vida fora de la presó.

The waiting room de Victoria Mapplebeck mostra l’última sessió de radioteràpia de la directora, la qual va marcar el final de nou mesos de tractament per càncer de mama.

Everest VR de Jon Griffith mostra l’ascensió, sense reserva d’oxigen,  a l’Everest de Jon Griffith i el sherpa Tenji.

1st step- From earth to the moon de Jörg Courtial i Maria Courtial és a la vegada un documental de realitat virtual i un conte de fades. Explica la màgica història d’un somni convertit en realitat: les missions de l’Apollo. Experimenta l’enlairament mentre t’eleves dins la nau espacial, explora l’interior de la càpsula i del comandament de control. Observa les missions, des de l’impressionant enlairament, fins a la tornada, des d’una nova perspectiva, la dels ulls dels astronautes. Després de l’aterratge a la lluna, els espectadors exploraran els panorames lunars, recreats des de l’arxiu fotogràfic de l’antiga missió de l’Apollo 17.

Més notícies

El mestre que va prometre el mar premiada a Califòrnia

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més
èpic nails

Èpic Nails al festival INPUT de televisió

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més