Cinc anys dedicats a explicar la Guerra Civil espanyola i el franquisme com mai s’havia fet: en color

1.246 minuts acolorits que expliquen  la Guerra Civil espanyola, els seus orígens, com es va desenvolupar, les seves conseqüències  i tota l’etapa de la postguerra i la dictadura franquista així com la figura de Francisco Franco.

Minoria Absoluta tanca un projecte molt ambiciós al que ha dedicat 5 anys de treball amb un gran equip de grans professionals. S’han produït 10 formats entre llargmetratges, minisèries biòpics i documentals. En total 25 episodis.

Al 2014 DMAX va encarregar el primer projecte, España dividida, la Guerra Civil en color i els documentals de La mirada de los historiadores que complementaven, amb els comentaris i explicacions dels experts en la matèria, el que s’havia vist en les imatges acolorides de cada capítol. Veient la bona acollida tant de la crítica com de l’audiència, la cadena va decidir continuar amb aquest format per explicar l’etapa de la Postguerra i el que va representar el Règim Franquista i la figura del Dictador amb España después de la Guerra, el franquismo en color i La vida de Franco, la mirada de los historiadores  així com un seguit d’especial dedicats a la figura del General Franco i a explicar com era la societat durant aquests 40 anys de dictadura.

Paral·lelament, tot aquest treball es va aprofitar per a fer 3 llargmetatges que s’han projectat a diferents cinemes.

Francesc Escribano, director del projecte, mira enrere: Han estat 5 anys de suor, llàgrimes, cel·luloide  i molt, molt color.

Tant España dividida, la Guerra Civil en color com España después de la Guerra, el franquismo en color han guanyat el Premio Iris al millor programa per a un canal temàtic, els anys 2017 i 2019, respectivament.

 

 

Més notícies

Jules Verne

L’IDEAL Barcelona presenta Jules Verne 200 l’experiència immersiva més ambiciosa

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més

El mestre que va prometre el mar premiada a Califòrnia

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més