DMAX estrena “Los años de la transición”, la nova producció documental que completa el retrat del segle XX espanyol

El canal estrena a l’abril la quarta i última entrega de la sèrie de documentals sobre la història recent: España dividida, la Guerra Civil en color, España después de la Guerra: el franquismo en color i Franco: la vida del dictador en color.

Los años de la Transición posa el focus sobre una època clau per a la democràcia espanyola que va començar després de la mort de Franco el 1975 i que es va estendre fins a l’arribada al poder del PSOE l’any 1982.

La Transició van ser anys de canvis profunds en tots els àmbits de la societat i va suposar un dels períodes històrics més intensos i convulsos del segle XX a Espanya. DMAX estrena Los años de la Transición, una nova minisèrie documental de Discovery que completa el relat de la història del segle XX a Espanya. el dilluns 17 d’abril, arriba al canal el quart i últim lliurament de la reconeguda sèrie de documentals que, a través de les imatges procedents d’arxius com el de Filmoteca Espanyola, confecciona un exhaustiu relat de la història recent del nostre país.

Després de l’èxit que es va encetar amb l’estrena a DMAX d’España dividida, la Guerra Civil en color, i que van continuar les produccions España después de la Guerra: el franquismo en color i Franco: la vida del dictador en color, aquesta sèrie de documentals guanyadora de 2 Premis Iris de l’Acadèmia de la Televisió (Millor programa produït a Espanya per a un canal temàtic) torna al canal aquest mes d’abril per a continuar acostant al públic a la història recent d’Espanya d’una forma rigorosa i documentada.

Los años de la Transición és una minisèrie documental de dos episodis, d’una hora cadascun d’ells, que retrata un període històric clau a Espanya, i que compren des de la mort de Franco l’any 1975 fins a l’arribada del PSOE al poder l’any 1982. En aquells anys, el país viu un temps decisiu: la transició d’una llarga dictadura a una jova i fràgil democràcia. Uns anys marcats per l’esperança i la lluita per recuperar les llibertats perdudes, però també per la violència terrorista i l’amenaça d’un cop d’Estat.

Amb motiu de la propera estrena de Los años de la Transición, DMAX ha ofert íntegrament la sèrie de documentals sobre l’Espanya del segle XX, a partir de dilluns, 27 de març, a les 22:30 hores. Cada setmana, el públic ha pogut revisar al complet les tres produccions que conformen aquesta reconeguda sèrie que narra des dels moments previs a l’esclat de la Guerra Civil el 1936 fins a la mort del Dictador l’any 1975. Aquesta reemissió dona pas, a l’estrena de la quarta i última entrega.

Gràcies a un acord estratègic amb l’ICAA, Minoria Absoluta, responsable de la producció d’aquesta sèrie de documentals per a Discovery, va tenir accés al material original conservat al Centre de Conservació i Restauració de la Filmoteca Espanyola. Al llarg d’aquests anys, s’han revisat més de 1.200 títols i s’han escanejat, restaurat i acolorit 300 minuts de material d’arxiu. Això ha facilitat a l’equip de producció desenvolupar una tècnica pròpia d’acoloriment de gran qualitat que és un referent a nivell internacional.

Los años de la Transición es una producció de Minoria Absoluta per a Discovery que arribarà ben aviat a DMAX.

L’emissió de Los años de la Transición es completa amb l’emissió de La mirada de los historiadores i La Mirada de los periodistas, que es podran veure a continuació de l’emissió de cadascún dels episodis.

A partir del 17 d’abril a les 22.30 hores a DMAX.

Més notícies

Jules Verne

L’IDEAL Barcelona presenta Jules Verne 200 l’experiència immersiva més ambiciosa

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més

El mestre que va prometre el mar premiada a Califòrnia

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més