El mestre que va prometre el mar premiada al Festival CiBRA

La pel·lícula, dirigida per Patricia Font i protagonitzada per Enric Auquer i Laia Costa, ha guanyat el premi del públic al Festival CiBRA (Festival del cine y la palabra)  de Toledo. Aquest festival acull aquelles pel·lícules basades en adaptacions de novel·les.

L’Albert Val, guionista que ha adaptat a la pantalla el llibre Desenterrant el silenci: Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar de Francesc Escribano, ha recollit el guardó en el transcurs de la gala celebrada aquest diumenge a Toledo, on va assegurar que “El secret és que Antoni benaiges, un personatge real, irradia una llum increïble. Quan veieu la pel·lícula estic segur que aquesta llum es quedarà al vostre interior”.

El Mestre que va prometre el mar s’ha estrenat aquest divendres, 10 de novembre, a més de 80 cinemes de l’Estat Espanyol. La pel·lícula  ens submergeix en la història real d’Antoni Benaiges, un mestre de Mont-Roig del Camp, que l’any 1935 va ser destinat a l’escola de Bañuelos de Bureba, un petit poble de Burgos. També és la història de l’Ariadna, una dona que busca les restes del seu besavi desaparegut durant la Guerra Civil.

La pel·lícula entrellaça el passat i el present a través de dues trames que construeixen un relat sobre la memòria i la importància de no deixar caure en l’oblit la nostra història més recent. La trama de Ariadna (Laia Costa) posa en valor la lluita de tantes famílies que encara avui en dia, busquen als seus familiars enterrats anònimament en fosses comunes, mentre que la de l’Antoni Benaiges (Enric Auquer) ret homenatge als mestres republicans en un relat emotiu i plenament vigent.

Més notícies

Alumbramiento guanya dos premis al BCN Film Fest

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més
Fuet

Fuet, èxit d’audiència al SX3 i 3Cat

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més