Els plans de Cerdà al Sense ficció de TV3

Cerdà

TV3 estrena la docu-ficció Els plans de Cerdà, dimarts 27 d’octubre.

Ildefons Cerdà va ser un gegant avançat al seu temps. Com Karl Marx i Charles Darwin va buscar en la raó i la ciència la manera d’encarar els problemes que suposaven la fi de l’antic règim i l’inici de l’època moderna. Va formar part de la primera promoció d’enginyers de l’estat. Precursor de l’urbanisme, va tenir una visió i va dedicar la seva vida a fer-la realitat. Els seus plans encara avui ressonen per tot el món.

Les seves despulles van passar-se anys en una caixa sota una taula de despatx, oblidat i menystingut. Han hagut de passar cent anys per recuperar la seva persona i fer-se una idea de com d’influent ha estat arreu el seu pensament i la seva obra.

En aquesta docu-ficció l’actor Francesc Orella emprèn una recerca per conèixer Ildefons Cerdà i poder interpretar-lo. Troba savis i experts, va als llocs on va viure i treballar, recorre Barcelona rebusca en arxius… Vol  entendre el personatge per poder posar-se en la seva pell i donar-li vida.

A través de la ficció els protagonistes d’aquesta història parlen. Josep Bosch i Mustick, el seu sogre banquer que el va animar a deixar el cos d’enginyers per dedicar-se a fer l’Eixample de Barcelona. Miquel Garriga, arquitecte municipal i antagonista coetani de Cerdà. I també a Isabel Serra, dona treballadora i vídua d’un dels treballadors de l’Eixample a qui Cerdà va reconèixer en el seu testament.  Tots ells ens ajudaran a entendre com es vivia en la Barcelona del 1850.

En aquest viatge de descoberta també participa Anna Chàvez, la investigadora que més ha treballat els arxius personals de Cerdà; Daniel Cortijo, un historiador que ens mostra la problemàtica de Barcelona de fa 200 anys; la professora d’urbanisme Teresa Navas, professora parla del vessant acadèmic i polític d’Ildefons Cerdà; l’enginyer Francesc Magrinyà descobreix les aportacions més rellevants de la seva obra; i l’arquitecte Vicente Guallart mostra  el ressò a nivell mundial dels plans de Cerdà.

Una producció de Minoria Absoluta i Televisió de Catalunya amb el patrocini de la Diputació de Barcelona.

Fitxa tècnica i artística:

Direcció: FRANCESC ESCRIBANO i JOSEP SERRA MATEU / Guió: ALBERT VAL i FRANCESC ESCRIBANO / Redacció: PERE LLIBRE / Actors: FRANCESC ORELLA, ALBERT PÉREZ, MIREIA PORTAS i JORDI BANACOLOCHA / Producció executiva Minoria Absoluta: DAVID FELANI / Producció executiva TVC: JORDI AMBRÒS / Edició continguts TVC: MONTSE ARMENGOU MARTÍN / Producció delegada TVC: DANIEL BAREA / Direcció de producció Minoria Absoluta: MIREIA GAITÁN / Cap de producció Minoria Absoluta: LUCIA SANCES / Ajudant de producció Minoria Absoluta: Emma Martínez / Auxiliar de producció PAULA COMELLA i GENÍS FRIGOLA / Direcció de fotografia i càmera: MARC JUAN / Operadors de càmera: MARC JUAN i JOSEP SERRA MATEU / Il·luminació: JOSE LUÍS ALONSO FERNÀNDEZ / So directe: DAVID ARROYO / Muntatge:  ROGER GISPERT /   Grafisme: JOAN M. CELORIO / Colorista: ALINE BIZ / Postproducció de so: MIGUEL ÁNGEL RIAZA  ‘LA FÁBRICA DE CARBÓN’ /  Direcció d’art: ESTHER ALONSO / Ambientació: MARIA TERESA SÁNCHEZ / Disseny de vestuari: CATOU VERDIER / Maquillatge: ELISABETH SÁNCHEZ / Perruqueria i postisseria: ANA MARIA CORTÉS / Documentalista: LUCIA /Estudiant en pràctiques: GERARD BLANCH

Més notícies

El mestre que va prometre el mar premiada a Califòrnia

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més
èpic nails

Èpic Nails al festival INPUT de televisió

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més