Estrena del documental Ramon Trias Fargas, en primera persona a Sense ficció de TV3

Trias Fargas

Dimarts 13 de Desembre s’estrena a les 22:05 h a “Sense Ficció” de TV3, el documental Ramon Trias Fargas en primera persona. Una producció de Minoria Absoluta, amb guió i direcció de Jordi Ferrerons, realització de Dani Sala, producció de Nora Castillo i edició de Roger Llorens.

Ramon Trias Fargas (Barcelona, 1922 – El Masnou, 1989) és una figura política que entronca la República, la Guerra Civil, l’exili i el franquisme amb la transició democràtica i les primeres etapes de l’autogovern de Catalunya. Diputat al Congrés i posteriorment conseller d’Economia i Finances en el primer govern de Jordi Pujol al capdavant de la Generalitat, va ser una peça clau en les negociacions per al finançament de Catalunya, però el resultat d’aquelles negociacions va ser molt diferent de les alternatives que ell proposava.

Economista format a la Universitat de Chicago, el liberalisme de Trias Fargas, la seva independència de criteri, el seu caràcter volcànic i el seu gran prestigi acadèmic i professional el van convertir en una personalitat amb un encaix complicat en la política catalana i espanyola. Va ser nomenat president de Convergència Democràtica de Catalunya, però les seves relacions amb el líder del partit (Jordi Pujol), amb el secretari general (Miquel Roca) i fins i tot amb una bona part de la militància van ser complexes, amb desacords molt freqüents i una notable malfiança recíproca. De fet, semblava tenir més afinitats amb l’alcalde de Barcelona Pasqual Maragall, del qual va ser cap de l’oposició durant quatre anys, que no amb els dirigents del seu propi partit.

Quan es commemora el centenari del seu naixement, el documental Ramon Trias Farga. En primera persona recupera un personatge clau per entendre la Catalunya i l’Espanya contemporànies. A partir del testimoni de la seva família, d’antics companys i rivals polítics i d’alguns dels seus col·laboradors més pròxims en etapes diferents, el documental aborda el drama d’una persona devastada pel naixement amb la síndrome de Down del seu quart fill i de com, amb l’ajuda de la seva dona, Montserrat Trueta, i de la resta del nucli familiar, va donar la volta a aquesta situació impulsant i fent aprovar la primera llei a Espanya per a la integració de les persones amb discapacitat.

 

FITXA ARTÍSTICA

Direcció: JORDI FERRERONS / Guió: JORDI FERRERONS / Realització: DANI SALA / Productor: FRANCESC ESCRIBANO / Productores executives TVC: CRISTINA MUÑOZ i SÍLVIA PAIRÓ / Productor executiu Minoria Absoluta: DAVID FELANI / Directora de producción Minoria Absoluta: MIREIA GAITÁN / Director de producció: JORDI MARQUÈS / Productor delegat TVC: JOAN PAVON / Cap de producció: NORA CASTILLO / Muntatge: ROGER LLORENS / Edició de so: FRANCESC GOSALVES / Color: ALINE BIZ / Grafisme: SERGIO GARCÍA / Veu en off: JUAN ANTONIO BERNAL

Més notícies

Jules Verne

L’IDEAL Barcelona presenta Jules Verne 200 l’experiència immersiva més ambiciosa

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més

El mestre que va prometre el mar premiada a Califòrnia

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més