Informe TEM: Las cloacas del periodismo

El programa Todo es mentira ha produït un especial per celebrar l’emissió del capítol 100 d’aquest programa que presenta Risto Mejide a Cuatro.

En aquesta ocasió el programa varia la seva hora d’emissió i el seu format per  presentar un informe  que es planteja: Qui controla als periodistes? Informe TEM: las cloacas del periodismo.

El periodisme és un contrapoder que vigila les institucions, però, Qui vigila el vigilant? Todo es mentira treu a la llum les clavegueres del periodisme. Es pot  comprar la voluntat del periodista? És ètic acceptar regals d’aquelles persones de qui ha d’informar? És possible exercir el periodisme sense corrompre’s? A més dels suborns, amb l’eclosió dels mitjans digitals neix una nova classe de periodista que es dedica a l’extorsió, amb una audiència insuficient per a la seva supervivència econòmica, alguns d’aquests mitjans es dediquen a fer xantatge amb informació que, en la majoria dels casos, és falsa.

L’excomissari Villarejo i l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz mostren el millor i el pitjors del periodisme: Falsos informes, pors, amenaces, gravacions… Fins a quin punt es pot influir sobre el que escriuen els periodistes? Informe TEM gira la càmera i treure a la llum tot allò que estava amagat.

Este es el mejor momento para hacer periodismo y el peor para vivir del periodismo, ahí está la clave. – Iñaki Gabilondo

Informe TEM és una producció de Minoria Absoluta i La Fábrica de la tele per a Cuatro que es podrà veure diumenge 9 de juny a les 21:30 hores.

 

Més notícies

Jules Verne

L’IDEAL Barcelona presenta Jules Verne 200 l’experiència immersiva més ambiciosa

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més

El mestre que va prometre el mar premiada a Califòrnia

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més