Ja són 16 els anys de vida del Polònia

Com cada 16 de febrer, celebrem l’aniversari de l’estrena del Polònia a TV3.

Va ser el 16 de febrer de 2006 quan Televisió de Catalunya va emetre el primer capítol, poc s’imaginava l’equip del Polònia que el programa aniria sumant anys i anys. Així ho recordava Toni Soler en el pròleg d’El llibre blanc del Polònia:

Quan es va estrenar el Polònia, tots els que hi estàvem implicats pensàvem que seria una etapa més. Després, com que la cosa anava bé, vam pensar satisfets, que seria una etapa brillant. Però les temporades anaven passant, l’audiència es resistia a baixar, i ara ens trobem que han passat 15 anys, que el programa no presenta símptomes d’esgotament i que per a molts de nosaltres el Polònia ja no és una etapa i prou, sinó un element central de la nostra trajectòria professional.

624 programes emesos  que representen 18.700 minuts de riures, més de 390 musicals i més de 6.900 gags. La mitjana de quota de pantalla en aquests 16 anys se situa en un 20,6%.

Polònia ha sobreviscut a tripartits, canvis de govern, centenars d’eleccions i pactes, fins i tot  a una pandèmia.

Un dels elements més valorats del Polònia són els seus musicals. Temes musicals molt coneguts que s’adapten a l’actualitat política del moment. Als ja exitosos i celebrats Mas Style, Lentamente, Hem pillat molt, Thriller de Rajoy o Cae Mierda sobre el rey, s’han sumat els recents hits Moi … Manuel Valls, que va arribar a ser noticia als mitjans de comunicació francesos, i l’Ay, papá de  de Rigoberto Borboni que ja suma més de 2 milions de visualitzacions a través de les xarxes del programa.

Aquest darrer any, Polònia ha guanyat el Premi Nacional de Comunicació i ha publicat El llibre blanc del Polònia (Ara LLibres) que repassa els primers 15 anys de vida del programa.

Més notícies

Jules Verne

L’IDEAL Barcelona presenta Jules Verne 200 l’experiència immersiva més ambiciosa

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més

El mestre que va prometre el mar premiada a Califòrnia

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més