La Transición al Cinema Girona

El 15 d’octubre s’estrena al Cinema Girona de Barcelona La Transición. De la dictadura a la democracia un llargmetratge documental que retrata un dels períodes històrics més intensos i convulsos del segle XX a Espanya. Des de la mort de Franco el 1975 fins a l’arribada al poder del PSOE el 1982, el país va viure moments decisius. El trànsit d’una llarga dictadura a una jova i fràgil democràcia. Uns anys marcats per l’esperança i la lluita per a recuperar les llibertats perdudes però també per la violència terrorista i l’amenaça d’un cop d’estat.

A partir del material d’arxiu de Radiotelevisió Espanyola i del NO-DO, La Transición, de la dictadura a la democracia és un llargmetratge documental que a través d’una narració clara i rigorosa, mostra els personatges i els moments clau d’aquests 7 anys de Transición que  van portar, de nou, la democràcia a Espanya. Les imatges d’arxiu originals dels anys 70 i 80 han estat remasteritzades i realçades per tal d’oferir als espectadors un format modern amb el pols del segle XXI.

La banda sonora ens empeny a viure cada escena amb la tensió entre el passat i el present, i el grafisme revisita l’estil dels anys 70 i 80, amb el dinamisme i l’impacte de l’era digital. Un documental trepidant amb el qual es pot reviure aquesta història tan complexa de canvis, pressions, pors i esperances amb la tensió d’un thriller polític. Una obra documental necessària per a entendre el passat més recent, un passat que ha marcat l’esdevenir de la democràcia espanyola.

FITXA ARTÍSTICA

Direcció: LUIS CARRIZO / Producció: FRANCESC ESCRIBANO / Guió: MANEL LUCAS i LUIS CARRIZO / Producció Executiva DMAX:  ZAIDA SERRANO-PIEDECASAS, JAVIER LOPO i MARÍA RUBIO / Producció Executiva VEO:  JUAN JOSÉ MORENO / Producció Executiva Minoria Absoluta: DAVID FELANI / Direcció de Producció Minoria Absoluta: MIREIA GAITÁN / Direcció de Producció: JORDI MARQUÈS / Subdirecció: EULÀLIA GÓMEZ / Edició: ROGER GISPERT JORDÀ / Color: ALINE BIZ / Grafisme: SERGI ESGLEAS / Disseny de so: DANIEL LLAMAS / Documentació: LUCIA SANCES / Narració: MARTA ANGELAT

 

FITXA TÈCNICA

Llargmetratge documental

Durada: 91’

DCP 2K

1:85

Color i Blanc & Negre

So stereo

Any de producció: 2021

Més notícies

Jules Verne

L’IDEAL Barcelona presenta Jules Verne 200 l’experiència immersiva més ambiciosa

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més

El mestre que va prometre el mar premiada a Califòrnia

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més