Patricia Font roda El mestre que va prometre el mar, amb Enric Auquer i Laia Costa com a protagonistes

Maestro

La pel·lícula es basa en la història real del mestre Antoni Benaiges, desaparegut durant  la Guerra Civil.

El mestre que va prometre el mar, pel·lícula dirigida per Patricia Font (guanyadora del Goya al Millor curtmetratge per Un café para llevar) i protagonitzada per Enric Auquer (guanyador del Goya al Millor Actor revelació per Quien a hierro mata; Vida perfecta) i Laia Costa (premi a la millor actriu al Festival de Màlaga per Cinco Lobitos i guanyadora del premi  Lola a la Millor actriu protagonista per Victoria).

Una pel·lícula, que es roda durant sis setmanes a diferents localitzacions dels voltants de Barcelona i a Briviesca (Burgos), està basada en el llibre homònim de Francesc Escribano i ha estat adaptat a la pantalla gran per Albert Val.

El mestre que va prometre el mar es centra en la vida d’Antoni Benaiges un mestre de Mont-Roig del Camp (Tarragona) que l’any 1935 es destinat a l’escola pública de Bañuelos de  Bureba, un petit poble de Burgos. L’Antoni era seguidor de les tesis pedagògiques de Freinet que se basen en donar la paraula als alumnes. Amb aquest objectiu va arribar a l’escola amb una impremta per a posar les paraules i pensaments dels seus alumnes per escrit i publicar-les en els seus quaderns. Una metodologia pionera i molt revolucionària que fomentava l’expressió lliure i utilitzava aquestes publicacions com a una eina molt eficaç per a l’aprenentatge i la socialització.

Per explicar la història de l’Antoni Benaiges, la pel·lícula enllaça passat i present i coneixarem la història del mestre a través dels ulls de l’Ariadna, una dona que busca al seu besavi desaparegut durant la Guerra Civil.

Els productors de la pel·lícula han volgut posar en valor l’esència d’aquesta emocionant història:

El maestro que prometió el mar es una gran historia que ha estado muchos años injustamente olvidada. Con esta película estamos reparando un olvido y al mismo tiempo poniendo en valor el trabajo de los maestros republicanos y reconociendo la lucha de tantas personas que todavía continúan buscando a sus familiares enterrados anónimamente en fosas comunes. Una historia emocionante y plenamente vigente.

El mestre que va prometre el mar és una producció de Minoria Absoluta, Lastor Media, Filmax i Mestres Films AIE. Compta amb la participació de RTVE, TV3, i el suport d’ICAA i ICEC

Més notícies

Jules Verne

L’IDEAL Barcelona presenta Jules Verne 200 l’experiència immersiva més ambiciosa

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més

El mestre que va prometre el mar premiada a Califòrnia

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més