Polònia, a punt de la majoria d’edat

Aquest dijous, 16 de febrer, el Polònia celebra el 17è aniversari. Va ser també un dijous del 2006 quan es va emetre el primer Polònia de la història. Des d’aleshores ençà hi ha hagut sis presidents de la Generalitat, tres presidents del govern espanyol i nou entrenadors del Barça.

 

Disset anys que han donat lloc a 667 capítols d’emissió regular, sense comptar-hi especials i programes resums; això és tradueix en més de 20.000 minuts emesos, que serien 333 hores i gairebé catorze dies ininterromputs de Polònia. Tots aquests minuts s’han farcit amb 7.345 esquetxos, 430 musicals, s’han interpretat més de 1.000 personatges i 235 cameos, d’entre els quals els d’Artur Mas, Josep Piqué, Pere Aragonès, Jorge Fernández Díaz, Carme Chacón, Laura Borràs, Salvador Illa, Alícia Sánchez-Camacho, Ada Colau, Josep Antoni Duran i Lleida, Carme Forcadell, Pepe Rubianes, Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Pilarín Bayés o Joan Clos, per posar-ne només uns quants exemples.

Les xifres d’audiència s’han mantingut al llarg d’aquests anys, i la mitjana se situa en un 20,7%. Gairebé 600.000 persones connecten amb el Polònia cada dijous.

Des de principis de temporada el programa suma 2.386.000 contactes acumulats, que suposa que més del 32% de la població de Catalunya ha vist el Polònia en algun moment, des del setembre del 2022 al febrer del 2023. Al llarg d’aquests disset anys d’emissió, Polònia s’ha consolidat com un dels continguts  més forts i més vistos de la graella de la cadena. Una altra xifra per destacar és el 62,5% de fidelitat, això vol dir que un 62,5% d’espectadors veuen el programa des de l’inici fins al final.

La continuïtat del Polònia no hauria estat possible sense la confiança i la complicitat de les diverses direccions de TV3 i el suport incondicional de l’audiència.

Quan es va estrenar Polònia als diaris, tots en paper, tenien una secció que es deia anuncis classificats on, entre d’altres coses, es venien i es llogaven pisos. Les Ketchup van anar a Eurovisió, va arribar el mosquit tigre a Catalunya i aquell febrer del 2006 es va celebrar a Barcelona la primera edició del Mobile World Congress, que en aquell moment es deia 3GSM, que va centrar aquesta primera edició en l’ADSL. També el 2006 vam votar al referèndum per a la reforma de l’Estatut i va entrar en vigor la llei antitabac que limitava els espais on es podia fumar.

En el capítol d’aquest dijous tornaran a l’escena personatges com  Josep-Lluís Carod-Rovira (Toni Albà), Joan Tardà (Cesc Casanovas),  José Luis Rodríguez Zapatero (Queco Novell), Soraya Sáenz de Santamaría (Agnès Busquets), Joan Herrera (Xavier Serrano), Mariano Rajoy (Queco Novell) i Pere Navarro (David Olivares), i moltes altres cares conegudes, reunits tots, de nou, per celebrar aquest aniversari.

Ha plogut molt des d’aleshores, però el Polònia segueix en forma i amb moltes ganes d’assolir la majoria d’edat.

Més notícies

El mestre que va prometre el mar premiada a Califòrnia

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més
èpic nails

Èpic Nails al festival INPUT de televisió

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més