Sense Ficció estrena a TV3 el documental Ramon Trias Farga en primera persona

El dimarts 13 de desembre s’estren al programa de TV3, Sense Ficció el documental Ramon Trias Fargas en primera persona. Una producció de Minoria Absoluta, amb guió i direcció de Jordi Ferrerons.

Ramon Trias Fargas (Barcelona, 1922 – El Masnou, 1989) és una figura política que entronca la República, la Guerra Civil, l’exili i el franquisme amb la transició democràtica i les primeres etapes de l’autogovern de Catalunya. Diputat al Congrés i posteriorment conseller d’Economia i Finances en el primer govern de Jordi Pujol.

El documental posa en relleu una figura àmpliament desconeguda a Catalunya que va fer alguns diagnòstics que encara poden ser vàlids tot i que va morir durant un míting electoral al Masnou 19 dies abans de la caiguda del Mur de Berlín. Recupera un personatge clau per entendre la Catalunya i l’Espanya contemporànies.

Amb l’ajuda de textos del mateix Trias Fargas (articles de premsa i extractes dels seus llibres, però sobretot cartes familiars i notes del seu dietari personal inèdites en televisió), el documental posa en relleu les seves reflexions sobre la societat, la política i l’economia.

Una peça clau és el testimoni de la seva família, d’antics companys i rivals polítics i d’alguns dels seus col·laboradors més pròxims en etapes diferents. El documental aborda el drama d’una persona devastada pel naixement amb la síndrome de Down del seu quart fill i de com, amb l’ajuda de la seva dona, Montserrat Trueta, i de la resta del nucli familiar, va donar la volta a aquesta situació impulsant i fent aprovar la primera llei a Espanya per a la integració de les persones amb discapacitat.

 

FITXA ARTÍSTICA

Producció: MINORIA ABSOLUTA S.L. / Direcció: JORDI FERRERONS / Guió: JORDI FERRERONS / Realització: DANI SALA / Productor: FRANCESC ESCRIBANO / Productor executiu TVC: CRISTINA MUÑOZ i SÍLVIA PAIRÓ / Productor executiu Minoria Absoluta: DAVID FELANI / Director de producció Minoria Absoluta: MIREIA GAITÁN / Director de producció: JORDI MARQUÈS / Productor delegat TVC: JOAN PAVON / Cap de producció: NORA CASTILLO / Muntatge: ROGER LLORENS / Edició de so: FRANCESC GOSALVES / Color: ALINE BIZ / Grafisme: SERGIO GARCÍA / Veu en off: JUAN ANTONIO BERNAL

 

 

 

Més notícies

Jules Verne

L’IDEAL Barcelona presenta Jules Verne 200 l’experiència immersiva més ambiciosa

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més

El mestre que va prometre el mar premiada a Califòrnia

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més