Tutankamon arriba a l’IDEAL Barcelona

Tutankamon

Aquest any 2023 se celebra el centenari de l’accés a la tomba de Tutankamon que, tot i que es va descobrir el 4 de novembre de l’any 1922, no va ser fins al 6 de febrer del 1923 que s’hi va poder accedir de la mà de Howard Carter.

El nou viatge immersiu de l’IDEAL va 3.400 anys enrere per endinsar-se en els temples, tresors i secrets de l’antic Egipte. A través del Faraó Nen, es descobrirà la història d’una civilització absolutament màgica de la qual s’ha heretat infinitat d’elements culturals i que, tot i això, segueix captivant pels enigmes que en cobreixen els seus deserts i es dilueixen en el poderós riu Nil.

La nova experiència permet als visitants viatjar en el temps per poder caminar, literalment, per La Vall dels Reis a l’any 1922, l’any de la descoberta de la tomba.

Tutankamon, l’experiència immersiva es presenta en català amb textos en castellà i anglès en les diverses sales expositives. La veu del Faraó Tutankamon guia als visitants a través dels diversos espais, especialment en l’espectacular muntatge audiovisual de la sala immersiva.

L’IDEAL ha apostat pel músic, compositor i intèrpret, Cesc Triquell per posa la veu a un home jove, com era Tutankamon en el moment de la seva mort, amb tota la sensibilitat i l’energia que també mostra sobre els escenaris.

Tutankamon, l’experiència immersiva és una producció de Layers of Reality, SOM Produce i Stardust International, estrenada al centre d’arts MAD (Matadero, Madrid) el passat 4 de novembre de 2022 coincidint amb el centenari de la descoberta de la tomba de Tutankamon.

L’exposició ha guanyat tres Telly Awards, uns dels premis internacionals més prestigiosos dedicats a l’audiovisual, destacant la seva innovació en les categories de nous formats audiovisuals.

En la producció de les diverses sales hi han intervingut més d’un centenar de professionals d’arreu del món, entre els quals, en destaca l’estudi de referència mundial Sila Sveta, en la pel·lícula immersiva i la pel·lícula de realitat virtual 360º.

La curadoria de l’exposició ha anat a càrrec de l’historiador i periodista Nacho Ares. Llicenciat en Història Antiga per la Universitat de Valladolid i Certificat en Egiptologia per la University of Manchester, la vida de Nacho Ares es divideix entre Madrid i el Caire. Al llarg de la seva carrera,

Després de Madrid i Barcelona, Tutankamon, l’experiència immersiva també s’estrenarà a Viena, Hamburg, Munic, Tel-Aviv i Stuttgart.

Més notícies

Alumbramiento guanya dos premis al BCN Film Fest

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més
Fuet

Fuet, èxit d’audiència al SX3 i 3Cat

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més