5 nominacions als Goya per a El mestre que va prometre el mar

Maestro

El mestre que va prometre el mar ha rebut 5 nominacions als Premis Goya.

La pel·lícula opta a 5 premis Goya en les següents categories.

-Millor actor: Enric Auquer

-Millor actriu de repartiment: Luisa Gavasa

-Millor guió adaptat: Albert Val

-Millor disseny de vestuari: Maria Armengol

-Millor música original: Natasha Arizu

Després de 3 setmanes en cartellera, la pel·lícula es manté en el número 4 en el TOP 10 de les pel·lícules més vistes. És l’única cinta espanyola que està al TOP 10, i només la superen: Napoleón, Los juegos del hambre i Wish: el poder de los deseos. Des de la seva estrena el passat 10 de novembre amb 83 còpies, ja l’han vista més de 108.000 espectadors.

El mestre que va prometre el mar va arrencar el primer cap de setmana d’estrena a la posició 14 del rànquing de pel·lícules més vistes. A partir del quart dia d’exhibició es va fer un forat al TOP 10 de la cartellera i des d’aleshores no l’ha abandonat. Inclús ha arribat a ocupar el segon lloc del rànquing. Des que es va estrenar l’augment de còpies ha sigut progressiu. De les 83 còpies inicials, es va passar a 96 a la segona setmana i a 104 a la tercera, aconseguint sempre la millor mitjana per còpia de les cintes espanyoles de la classificació. A partir d’avui es podrà veure a 115 sales.

Un fet inusual i especialment cridaner ha sigut l’augment de l’11% de la recaptació de la pel·lícula en el seu segon cap de setmana i del 12% en el nombre d’espectadors. Durant el seu tercer cap de setmana es va consolidar el seu excepcional comportament a taquilla descendint només un 26% respecte al cap de setmana anterior, mentre que les altres pel·lícules descendien per sobre del 46%.

La pel·lícula va començar el seu camí a la Setmana Internacional de Cine de Valladolid, SEMINCI. Va rebre el premi a la Millor Pel·lícula Espanyola en el Festival Cine Por Mujeres de Madrid i el Premi Especial del Públic a la 15 edició del Festival del Cine y la PalabraCIBRA, de Toledo. També va inaugurar el Festival MOST de Vilafranca del Penedès. A més a més, té 2 nominacions als Premis Feroz: Millor Actor Protagonista per Enric Auquer i Millor Actriu Secundària per Luisa Gavasa.

El mestre que va prometre el mar és una producció de Minoria Absoluta, Lastor Media, Filmax i Mestre Films (AIE). La cinta ens submergeix en la història real d’Antoni Benaiges, un mestre de Mont-Roig del Camp, que l’any 1935 va ser destinat a l’escola de Bañuelos de Bureba, un petit poble de Burgos. També és la història de l’Ariadna, una dona que busca les restes del seu besavi desaparegut durant la Guerra Civil.

La pel·lícula entrellaça el passat i el present a través de dues trames que construeixen un relat sobre la memòria i la importància de no deixar caure en l’oblit la nostra història més recent. La trama de l’Ariadna (Laia Costa) posa en valor la lluita de tantes famílies que encara avui en dia, busquen als seus familiars enterrats anònimament en fosses comunes, mentre que la de l’Antoni Benaiges (Enric Auquer) ret homenatge als mestres republicans en un relat emotiu i plenament vigent.

Els guanyadors dels premis Goya se sabran el dia 10 de febrer en una gala que se celebrarà a Valladolid.

Més notícies

Embrió

Premis Embrió 2024

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més

Love Cost i Èpic Nails s’estrenen a TV3

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més