Acaba el rodatge d’El mestre que va prometre el mar

Mestre

La pel·lícula es basa en la història real del mestre Antoni Benaiges, desaparegut durant la Guerra Civil.

Ha finalitzat el rodatge d’El mestre que va prometre el mar, pel·lícula dirigida per Patricia Font (guanyadora del Goya al millor curtmetratge per Café para llevar) i protagonitzada per Enric Auquer (guanyador del Goya al millor actor revelació per Quien a hierro mata; Vida perfecta) i Laia Costa (premi a la millor actriu al Festival de Málaga per Cinco Lobitos i guanyadora del premi Lola a la millor actriu protagonista per Victoria).

Luisa Gavasa (guanyadora del Goya a la millor actriu de repartiment per La Novia; Incierta Gloria), Ramón Agirre (La casa de papel; Handia), Milo Taboada (La isla de las mentiras; Fariña) i els nens debutants   Nicolás Calvo, Alba Hermoso i Gael Aparício, entre d’altres , completen el repartiment.

La pel·lícula s’ha rodat a diferents localitzacions de Barcelona i voltants i a Briviesca (Burgos). Basada en el llibre homònim de Francesc Escribano, adaptada per la gran pantalla per Albert Val.

El mestre que va prometre el mar se centra en la vida d’Antoni Benaiges (Enric Auquer) un mestre de Mont-Roig del Camp (Tarragona) que l’any 1935 va ser destinat a una escola pública de Bañuelos de Bureba, un petit poble de Burgos. A poc a poc, i gràcies a una metodologia d’ensenyament pionera i revolucionària per a la època, començarà a transformar la vida dels seus alumnes, però també la del poble, un fet que no agrada a tothom.

Per a explicar la història de l’Antoni Benaiges, la pel·lícula entrellaça passat i present i així coneixem la història del mestre a través dels ulls de l’Ariadna (Laia Costa), una dona que busca al seu besavi desaparegut durant la Guerra Civil.

En paraules de Patricia Font:

Hi ha dos relats que interactuen en aquesta pel·lícula: el que va passar en el passat té ressò en el present en forma de ferida transgeneracional. Parlem de la importància de mantenir la memòria de les persones desaparegudes però també posem en relleu als familiars, encara vius, que continuen la seva recerca.

 Part de l’equip tècnic està integrat per David Valldepérez, director de fotografia, (Donde caben dos; El desorden que dejas; Citas)Josep Rosell, director d’art  (guanyador del Goya a la millor direcció artística per El Orfanato), Dani Arregui, editor (Merlí. Sapere Aude; La vampira de Barcelona) i Natasha Arizu, compositora, d’entre altres professionals.

També ha participat al rodatge l’arqueòleg forense Francisco Echeverría, qui va participar als treballs d’exhumació de la fossa real de La Pedraja (Burgos) que es recrea a la pel·lícula.

El mestre que va prometre el mar és una producció de Minoria Absoluta, Lastor Media, Filmax i Mestres Films AIE. Compte amb la participació de RTVE, TV3, amb el suport d’ ICAA i ICEC.

 

Més notícies

Jules Verne

L’IDEAL Barcelona presenta Jules Verne 200 l’experiència immersiva més ambiciosa

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més

El mestre que va prometre el mar premiada a Califòrnia

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més