Barcelona Memòria Fotogràfica obre portes a l’IDEAL

BARCELONA MEMÒRIA FOTOGRÀFICA és la primera experiència immersiva sobre la ciutat de Barcelona a través de la mirada de 6 dels millors artistes de la fotografia del país. Una visió inèdita sobre la ciutat dels anys 50 i 60 a través de l’art digital amb espectaculars fotografies de Francesc Català-Roca, Oriol Maspons, Leopoldo Pomés, Joana Biarnés, Xavier Miserachs i Colita. L’experiència estarà formada per peces immersives de gran format a 360º, realitat virtual, projeccions i propostes interactives a través de la intel·ligència artificial.

A partir de l’1 d’octubres es pot gaudir d’aquesta experiència. A la sala immersiva es pot veure la producció Sis mirades que ocupa l’espai més gran del centre d’arts digitals, l’estudi Eyesberg ha treballat a partir dels negatius originals, reescanejats amb programes que utilitzen la intel·ligència artificial per ser projectats en unes dimensions inèdites fins ara.

A la sala de realitat virtual Barcelona a través del temps és una peça de realitat virtual en 360° i estereoscòpica, durant les jornades de confinament a causa de la COVID19, es van gravar imatges de localitzacions com el Port de Barcelona, les Rambles, Montjuïc o el terrat de la Pedrera, entre d’altres. Punts neuràlgics que habitualment són espais de trànsit i plens de vida es presenten totalment despullats de qualsevol activitat humana. Cadascun d’aquests punts correspon a una de les imatges més representatives de l’exposició i, durant el recorregut, l’espectador podrà viatjar a través del temps gràcies a les fotografies originals i a les imatges de la ciutat en l’actualitat.

Una de les altres experiències que es podrà viure és Fotomaton IA, la Instal·lació interactiva Barcelona dins teu per Sergio Albiac.

La inauguració d’aquesta nova experiència immersiva ha comptat amb la visita de la consellera de cultura Àngels Ponsa i l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau.

Tota la informació i horaris AQUÍ.

Més notícies

Jules Verne

L’IDEAL Barcelona presenta Jules Verne 200 l’experiència immersiva més ambiciosa

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més

El mestre que va prometre el mar premiada a Califòrnia

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més