DMAX estrena la minisèrie documental Franco. La vida del dictador en color

Franco. La vida del dictador en color és una minisèrie documental de dos capítols que repassa la biografia d’una de les figures polítiques més transcendental del segle XX a Espanya a través de material d’arxiu, en part inèdit, acolorides. Un relat biogràfic que compren, entre altres coses, els seus inicis com a militar ras, el seu ascens a la prefectura de l’Estat un cop guanyada la Guerra Civil o la seva capacitat per mantenir-se com a màxima autoritat a Espanya durant 36 anys.

Aquest nou projecte de Minoria Absoluta per a DMAX, canal de VEO TV, segueix l’estela d’altres projectes com España dividida: la Guerra Civil en color i més recentment España después de la guerra: El franquismo en color, que van comptar amb una gran acollida  entre l’audiència. Ara és l’hora de repassar de forma rigorosa i  des d’una altra perspectiva visual la vida de Francisco Franco. De nou, a través de l’ús de punteres tècniques de tractament digital, les imatges més importants de la vida del dictador espanyol —algunes d’elles inèdites—han estat acolorides de manera minuciosa per un equip de professionals, combinant les últimes eines digitals de tractament d’imatge i un laboriós procés de documentació per a dotar-les del màxim realisme i espectacularitat.

D’una banda, el biòpic Franco. La vida del dictador en color compte amb material d’arxiu de la Filmoteca Española i d’altres arxius nacionals i internacionals de l’època, tant privats com públics. La figura de Franco va ser retratada abastament durant gairebé 4 dècades com a la màxima autoritat a Espanya, encara que els espectadors mai no hagin pogut veure aquestes imatges en color. Tot i que el gruix del material ve del  NO-DO, el nou format inclou filmacions prèvies, des dels seus inicis com a militar als anys 20 fins al seu paper cada vegada més preeminent a la Guerra Civil Espanyola.

Filmacions inèdites de la seva vida que mai no s’havien vist, fonts documentals gràfiques com són imatges familiars, reportatges gràfics, articles de premsa són altres dels elements que ajuden a crear una imatge integral de Francisco Franco.

DMAX emet el capítol 1 el 18 de novembre i el 25 de novembre el segon capítol.

Fitxa Artística

Direcció: LUIS CARRIZO / Producció executiva: FRANCESC ESCRIBANO / Guió: MANEL LUCAS i LUIS CARRIZO / Directora de producció Minoria Absoluta: MIREIA GAITÁN / Producció executiva Minoria Absoluta: DAVID FELANI / Producció executiva Veo Televisión: JUAN JOSÉ MORENO / Producció executiva Dmax: ZAIDA SERRANO-PIEDECASAS, JAVIER LOPO i MARÍA RUBIO / Director de Producció: JORDI MARQUÈS / Grafisme: GUAYARMINA AMADOR / Disseny de so: DANIEL LLAMAS /  Color: ALINE BIZ / Edició: ISAAC BERGADÀ / Música: ISRAEL MARCO

Més notícies

Jules Verne

L’IDEAL Barcelona presenta Jules Verne 200 l’experiència immersiva més ambiciosa

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més

El mestre que va prometre el mar premiada a Califòrnia

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més