El mestre que va prometre el mar, a la Seminci

Mestre

El mestre que va prometre el mar, dirigida per Patricia Font (guanyadora del Goya al Millor Curtmetratge per Café para llevar), ha estat seleccionada per a participar a la Semana Internacional de Cine de Valladolid, SEMINCI, dins de la Secció Oficial fora de concurs. A més, la seva estrena tindrà lloc a la gala de RTVE que acull el certamen. 

La pel·lícula, que s’estrenarà en cinemes el proper mes de novembre, està protagonitzada per Enric Auquer (guanyador del Goya per Quien a hierro mata) i Laia Costa (guanyadora del Goya per Cinco Lobitos).   

Luisa Gavasa (guanyadora del Goya a la Millor Actriu de Repartiment per La Novia; Incerta Glòria), Ramon Agirre (La casa de papel; Handia), Milo Taboada (La isla de las mentiras; Fariña) i els petits debutants Gael Aparicio, Alba Hermoso i Nicolás Calvo, entre d’altres, formen part del repartiment.

El mestre que va prometre el mar ens submergeix en la història real d’Antoni Benaiges, un mestre de Mont-Roig del Camp (Tarragona), que abans de la Guerra Civil va ser destinat a l’escola de Bañuelos de Bureba, un petit poble de Burgos. També és la història d’Ariadna, una dona que busca les restes del seu besavi desaparegut a la guerra. 

La pel·lícula entrellaça passat i present a través de dues trames que construeixen un relat sobre la memòria i la importància de no deixar caure en l’oblit la nostra història recent. La trama d’Ariadna (Laia Costa) posa en valor la lluita de tantes famílies que encara busquen els seus familiars enterrats anònimament en fosses comunes, mentre que la d’Antoni Benaiges (Enric Auquer) fa homenatge als mestres republicans, en un relat emotiu i plenament vigent.

La pel·lícula està basada en el llibre “Desenterrant el silenci: Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar”, de Francesc Escribano (Editorial Blume) i ha estat adaptat a la gran pantalla per Albert Val.

Més notícies

Alumbramiento guanya dos premis al BCN Film Fest

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més
Fuet

Fuet, èxit d’audiència al SX3 i 3Cat

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més