El mestre que va prometre el mar guanya el Premi a la Millor Pel·lícula Espanyola al Festival Cine por Mujeres

Mestre

Després de l’estrena a la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid i d’inaugurar el Festival Most de Vilafranca del Penedès, El mestre que va prometre el mar, dirigida per Patricia Font i protagonitzada per Enric Auquer i Laia Costa, ha guanyat el Premi a la Millor Pel·lícula Espanyola al Festival Cine por Mujeres Madrid 2023

El jurat ha decidit concedir-li el màxim guardó “per reunir molts elements significatius: inspiració, força, ensenyaments i un repartiment magnífic”. I afegeix que “la pel·lícula és una reflexió de l’important que és no oblidar i seguir donant veu a aquells que no van poder tenir-la”. 

Basada en el llibre Desenterrant el silenci: Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar, de Francesc Escribano, la cinta és un homenatge al mestre Antoni Benaiges, fill de Mont-roig del Camp, que abans de la Guerra Civil va ser destinat a l’escola de Bañuelos de Bureba, a Burgos, on va practicar un mètode d’ensenyament pioner i va ser afusellat pels franquistes.

El mestre que va prometre el mar arribarà als cinemes el 10 de novembre. És una producció de Minoria Absoluta, Lastor Media, Filmax i Mestre Films AIE, que compta amb la participació de RTVE, Movistar+ i TV3, el suport d’ICAA, ICEC, CreaA SGR i el finançament de l’ICO i l’Ajuntament de Briviesca.

Més notícies

Alumbramiento guanya dos premis al BCN Film Fest

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més
Fuet

Fuet, èxit d’audiència al SX3 i 3Cat

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més