Estrena de Generalísmo, la vida de Franco en color

Generalísmo, la vida de Franco en color  és un llargmetratge documental que narra la vida de Francisco Franco des de la distància històrica que atorga el present i com mai no s’havia vist: en color. Amb la voluntat d’explicar la seva vida en el marc de la història d’Espanya i del món, aquest llargmetratge és un monumental esforç creatiu i de producció d’un equip de més de 40 persones que, ha perfeccionat les tècniques que va emprar en la producció España en dos trincheras, la guerra civil en color, i ha aconseguit un resultat excepcional, els espectadors podran veure imatges mai vistes en una qualitat excel·lent i en color.

El llargmetratge aporta una visió de la figura de Franco amb rigor, amb un intens pols narratiu i amb la voluntat de recrear per als espectadors del present moments claus de la història recent.

El Dictador Francisco Franco és una figura política transcendental del segle XX a Espanya, i encara avui la seva petja i la seva ombra continuen presents. A través del material d’arxiu, la cinta fa un retrat biogràfic rigorós i intens del Dictador: des dels seus inicis com a simple militar conservador fins a alçar-se  amb el lideratge dels colpistes que van guanyar la Guerra Civil, i van ostentar durant gairebé 40 anys un poder absolut. 

Generalísmo, la vida de Franco en color  és una producció de Minoria Absoluta amb la participació de VEO TELEVISIÓN i DMAX, que ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Filmoteca española que ha facilitat l’accés als seus fons documentals per a la seva digitalització en 4K per a aconseguir una qualitat única i sense precedents  que permetrà veure imatges com mai, fins ara, s’havien vist. 

Generalísmo, la vida de Franco en color, s’estrena a cinemes de Madrid i Barcelona el 31 d’octubre. Prèviament, la cinta s’haurà pogut veure a la Seminci (Semana Internacional de cine de Valladolid).

Un cop estrenada a les sales comercials, tot el material s’adaptarà en una minisèrie de 2 que s’estrenarà a DMAX el  novembre amb el títol Franco, la vida del dictador en color. 

 

Fitxa artística

Direcció: LUIS CARRIZO / Producció: FRANCESC ESCRIBANO / Guió: LUIS CARRIZO i MANEL LUCAS / Producció executiva DMAX: ZAIDA SERRANO-PIEDECASAS, JAVIER LOPO i MARÍA RUBIO / Producció executiva VEO TELEVISIÓN: JUAN JOSÉ MORENO / Producció executiva Minoria Absoluta: DAVID FELANI / Direcció de producció Minoria Absoluta: MIREIA GAITÁN / Direcció de producció: JORDI MARQUÈS / Editor: ISAAC BERGADÀ / Música: ISRAEL MARCO / Disseny de so: DANIEL LLAMAS / Colorista: ALINE BIZ / Grafisme GUAYARMINA AMADOR / Documentació: LISA BERGER / Ajudant de direcció: EULÀLIA GÓMEZ / Coordinació Filmoteca Española: REBECA HERNÁNDEZ / Revisió fotoquímica: MARÍA MUÑOZ i MARIA DEL MAR VALVERDE / Fons fílmics: PABLO REDONDO / Color art director: STANTON RUTLEDGE /Color producer: VIVEK RAO / Narració: JOAN CARLES GUSTEMS / Ajudant d’edició: JOSAN ORTIZ / Ajudant de producció: MARC HERRERO

Més notícies

Jules Verne

L’IDEAL Barcelona presenta Jules Verne 200 l’experiència immersiva més ambiciosa

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més

El mestre que va prometre el mar premiada a Califòrnia

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més