IDEAL (Centre d’arts digitals) ha obert les seves portes al Poblenou

El dijous, 24 d’octubre, es va inaugurar IDEAL (Centre d’Arts Digitals). Inicia la seva activitat amb Monet: l’experiència immersiva, una combinació innovadora d’art i tecnologia amb 1000m2 de pantalles. L’exposició immersiva sobre l’obra del pintor impressionista Claude Monet és una coproducció amb Exhibition Hub basada en projeccions 360º, 1000m² de pantalla i realitat virtual.

IDEAL tindrà una programació estable d’arts digitals, música i formació especialitzada. És un centre pioner del nou paradigma cultural on l’art digital és el protagonista i que té l’objectiu de fomentar la creació local i exportar-la a altres centres i museus de referència.

IDEAL té un espai per la recuperació de la memòria històrica amb la projecció del documental Ficció i Memòria.

IDEAL és un projecte de Layers of Reallity, Minoría Absoluta i Magma Cultura, amb la col·laboració de MIRA Festival, Exhibition Hub, OFFF i Loop BCN.

 

Durant la inauguració Jordi Sellas, director executiu de l’espai va incidir en el sentit que té haver creat aquest centre en aquesta instal·lació:

És un espai d’exhibició com l’antic cinema, on es podrà descobrir un nou audiovisual de la mateixa manera que la gent dels anys 20 veia pel·lícules per primer cop. Però també un espai de producció audiovisual, recollint la tradició de l’antic plató.

D’altra banda Artur Duart, director de Magma Cultura va explicar el perquè de l’IDEAL:

La cultura, de forma natural, s’ha d’adaptar als nous formats. Noves tecnologies per reinterpretar els continguts més clàssics.

 

 

Més notícies

Jules Verne

L’IDEAL Barcelona presenta Jules Verne 200 l’experiència immersiva més ambiciosa

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més

El mestre que va prometre el mar premiada a Califòrnia

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més