La guerra oculta de Franco al cinema Girona

Dijous 25 de febrer s’estrena al cinema Girona de Barcelona el llargmetratge documental La Guerra oculta de Franco.

El passat esplendorós d’Espanya com a potència internacional acaba definitivament l’any 1898 quan perd Cuba i Filipines, les seves últimes places d’ultramar. Diferents sectors de la societat, especialment l’exèrcit, consideren que recuperar el passat perdut és una qüestió d’importància vital.

Un cop acabada la Guerra Civil Espanyola, Franco es va imposar com a prioritat absoluta recuperar aquell imperi perdut. Els seus primers anys de dictadura van estar marcats per la temptació d’entrar a la Segona Guerra Mundial de la mà d’Alemanya i Itàlia.

Però Espanya estava devastada, sense recursos, famolenca i aïllada internacionalment i l’opció de solucionar els problemes del país per la via de les armes no era una opció realista.

La guerra oculta

La victòria dels Aliats va fer que Franco es gastés cent de milions de pessetes per preparar les fronteres espanyoles per a la seva defensa davant la por de ser envaïts després d’haver col·laborat amb l’eix feixista. Però el final de la Segona Guerra Mundial porta a l’inici d’una nova era: l’era atòmica.

És aquí on Franco troba nous aliats i, de la mà d’Estats Units, posa Espanya a la primera línia mundial en l’ús civil de l’energia atòmica.

Franco busca solucionar els problemes d’energia -endèmics a Espanya- però també, formar part de grup de països que tenen al seu poder l’anhelada bomba atòmica.

FITXA ARTÍSTICA

Direcció i Guió: JOSEP SERRA MATEU / Producció: FRANCESC ESCRIBANO / Producció Executiva DMAX: JAVIER LOPO, ZAIDA SERRANO-PIEDECASAS i MARÍA RUBIO / Producció Executiva Veo Televisión: JUAN JOSÉ MORENO / Producció Executiva Minoria Absoluta: DAVID FELANI i MIREIA GAITÁN / Subdirecció: EULÀLIA GÓMEZ DURAN / Direcció de Producció: JORDI MARQUÈS / Producció: XAVIER VILA / Direcció de fotografia: MARC JUAN GARCIA / Imatge aèria: FLY&FLOW / Redacció: ARIADNA FLECK i BET ISASI-ISASMENDI / Edició: ROGER GISPERT / Grafisme: SERGI ESGLEAS / Disseny de so: DANIEL LLAMAS / Colorista: ALINE BIZ / Narració: MIQUEL ROLDÁN / Documentació: REBECA HERNÁNDEZ

FITXA TÈCNICA

Una producció de Minoria Absoluta

En coproducció amb DMAX i VEO Televisión

Amb la col·laboració de LA FILMOTECA ESPAÑOLA

Gènere: Documental

Durada: 80’

Format: HD1920x1080

Aspecte: 1:85

Any de producció: 2020

© Minoria Absoluta

Més notícies

Jules Verne

L’IDEAL Barcelona presenta Jules Verne 200 l’experiència immersiva més ambiciosa

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més

El mestre que va prometre el mar premiada a Califòrnia

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més