La realitat social del franquisme amb l’estrena dels tres especials sobre el NO-DO, la dona i la infancia

DMAX ha ensenyat la història de la Guerra Civil, la dictadura Franquista i  la pròpia vida del dictador per primera vegada en color. Per tancar la trilogia, DMAX ha encarregat a Minoria Absoluta tres documentals especials que tracten sobre: la història del NO-DO, el paper de la dona al Règim i la infantesa a través dels records de cares molt populars.

La España soñada por Franco és el primer capítol, que s’emetrà el dilluns 2 de desembre. En aquesta primera entrega s’explica el paper que va jugar el NO-DO, el noticiari oficial del Règim, d’obligada exhibició a totes les sales de cinema. El NO-DO es va convertir durant la seva existència en la millor eina propagandística del franquisme dins i fora d’Espanya. Després de més de 40 anys de la seva existència encara hi ha molts detalls que es desconeixen.

El segon capítol Cría, reza, ama, analitza el paper de la dona durant la dictadura franquista.

L’últim capítol és Mi infancia en la dictadura en el que les imatges inèdites en color  de l’època es barregen amb els records de personatges molt coneguts per al gran públic que evoquen els seus records d’una infantesa i joventut viscudes en dictadura.

Fitxa artísitca

Direcció: ARIADNA RELEA  / Producció executiva: FRANCESC ESCRIBANO / Guion: ANNA CAMPS, TXELL ESTEVE, BET ISASI-ISASMENDI y ARIADNA RELEA / Producció executiva Minoria Absoluta: DAVID FELANI / Direcció de producción Minoria Absoluta: MIREIA GAITÁN / Direcció de producción: JORDI MARQUÈS / Música: TOLO PRATS / Direcció de fotografia ARIADNA RELEA / Edició: CARLOS PRIETO / Grafisme: GUAYARMINA AMADOR / Mezcla de so: DANIEL LLAMAS

 

 

Més notícies

Jules Verne

L’IDEAL Barcelona presenta Jules Verne 200 l’experiència immersiva més ambiciosa

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més

El mestre que va prometre el mar premiada a Califòrnia

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més