Comencen els assajos de La Dona del 600

Aquest setembre han començat els assajos de La dona del 600, comèdia vitalista, escrita i dirigida per Pere Riera, que s’estrenarà al Teatre Goya aquest mes d’octubre. 

Bitò i Minoria Absoluta col·laboren junts, per primera vegada, i coprodueixen aquest espectacle sobre la família. El muntatge presenta un repartiment amb grans noms del teatre català: Mercè Sampietro, Jordi Banacolocha, Àngels Gonyalons, Rosa Vila i Pep Planas. La dona del 600 explica la història d’una família marcada pel SEAT 600, un cotxe que va ser molt més que un mitjà de transport, el símbol d’una època i un referent compartit per a diverses generacions.

Quins records t’evoca un 600? Excursions amb la família, viatges llarguíssims per anar de vacances, una sensació única de llibertat… Cada família és un món però el Seat 600 forma part de l’imaginari col·lectiu de molts de nosaltres. Ara, Pere Riera agafa el mític cotxe per transportar-nos a la vida d’una família i ens parla de les seves relacions, els seus secrets i les seves alegries compartides. El cotxe, per a molta gent, va convertir-se en un membre més de la família.

En Tomàs és vidu, té més de setanta anys, i el metge l’obliga a estar-se del cafè, la llet, la sal i dels greixos. Viu sol, i passa les hores com aquell que compta estels a mitjanit. Un bon dia, la seva filla Montse li du un regal inesperat: la maqueta d’un Seat 600. Ella, que és metgessa sense fronteres i es passa més temps lluny que no pas a prop, ha pensat que el regal mantindria en Tomàs entretingut; més encara, reconstruint una còpia a escala del vehicle que van tenir a casa durant tants i tants anys. El “confit”, com ells n’hi deien; el nom amb què la Carme, la dona d’en Tomàs, va batejar el 600 el dia que, fa un munt d’anys, ell el va dur a casa, per convertir aquell cotxe petit i bonic en un membre més de la família.

La dona del 600 es podrà veure a partir del 25 d’octubre al Teatre Goya, entrades ja a la Venda a teatregoya.com.

Més notícies

Jules Verne

L’IDEAL Barcelona presenta Jules Verne 200 l’experiència immersiva més ambiciosa

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més

El mestre que va prometre el mar premiada a Califòrnia

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més