Polònia compleix 14 anys a TV3

Dijous 16 de febrer de 2006, TV3 – Televisió de Catalunya, estrena Polònia, un programa de sàtira que analitza l’actualitat política. Aquell mateix dia s’emetien les ficcions  El cor de la ciutat i Àngels i dimonis a TV3, Los Hombres de Paco i ¿Quién quiere ser millonario? A Antena 3 i Cámera Café a Tele 5.Han passat 14 anys i més de 540 capítols i Polònia segueix com una aposta solvent de TV3.

Aquest és un format absolutament consolidat a la graella de TV3, una cita ineludible amb els espectadors que han recolzat sempre el programa amb unes audiències contundents, el setembre de 2019 el programa inicia la seva 15ª temporada que a dia d’avui fixa una audiència mitja de 21,9% i 565.000 espectadors, unes dades que constaten el seu lideratge en aquesta franja. Setmana a setmana Polònia s’ha anat renovant constantment adaptant-se i millorant sense perdre la seva essència.

A part del reconeixement del públic Polònia ha estat premiat al llarg d’aquest anys:

-Premi Ondas (2007) al Millor programa de televisió local.

-Premi ATV (2011) al Millor maquillatge.

-Premi Zapping (2013) al Millor programa d’entreteniment.

-Premi Zapping (2016) a la Millor actriu per a Agnès Busquets i Millor actor per a Bruno Oro.

-Premi Zapping (2017) ) a la Millor actriu per a Lara Díez.

-Premi Internacional Zoom Igualada (2018) al Millor format consolidat.

 

 

 Jaume Buixó, director de Polònia parla del valor que té mantenir un programa en antena durant tants anys:

Aquests catorze anys de Polònia han estat molt emocionants i també molt intensos. Hem pogut explicar, a la nostra manera, esdeveniments que han marcat una dècada, com la crisi econòmica, les etapes del procés o l’1 d’octubre, entre molts d’altres.

Hem sobreviscut a cinc Presidents de la Generalitat, tres Presidents del Govern espanyol, quatre Alcaldes de Barcelona, dos Papes, tres Presidents del Barça i 17 operacions del rei Joan Carles.

L’únic que es manté és Leo Messi, que va debutar el mateix any que Polònia… tot i que ell ja porta més gols (623) que nosaltres programes (542). Ni aquest rècord ens podia deixar!

 

Marc Martin, realitzador del programa valora la bona feina feta en equip:

Quan el Polònia era només un projecte hi havia un consens popular que deia que allò no

podia tenir èxit de cap manera:  “Qui tindrà ganes de mirar un programa de política?” deien. Ni tan sols tu, Toni Soler, devies imaginar que tot plegat arribaria tant lluny.

Ha treballat tanta gent al Polònia que si ens posessin a tots junts emplenariem el Camp Nou o gairebé.

En Mario, un estudiant xilè que feia la seva tesi doctoral sobre el Polònia i que va estar durant setmanes observant com treballàvem des de la foscor dels platós, em va dir:  «El Polònia s’ha convertit en una manera de fer, en una escola i tothom que hi entra aprèn aquest mètode.»

Immediatament va afegir: «El que més em sorprèn però, és que després de tot aquest temps, encara tingueu tantes ganes de fer la feina el millor possible.» I tenia raó. Segurament, sense la passió de tots els que hem fet aquest fantàstic programa de sàtira,  ara no estariem celebrant el seu catorzè aniversari.

Més notícies

Jules Verne

L’IDEAL Barcelona presenta Jules Verne 200 l’experiència immersiva més ambiciosa

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més

El mestre que va prometre el mar premiada a Califòrnia

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més