Presentació de Dalí cibernètic a l’IDEAL

Dalí

S’ha presentat a l’IDEAL (Centre d’Arts Digitals) la nova experiència immersiva de nova generació única al món, Dalí Cibernètic.

L’IDEAL acollirà l’estrena mundial de l’experiència immersiva sobre Salvador Dalí a partir del setembre de 2022. Per primera vegada, els visitants d’un centre expositiu podran experimentar el metavers amb total llibertat de moviments i de forma col·lectiva. Una experiència de realitat virtual amb llibertat total de moviments que convidarà als visitants a passar 15 minuts a l’univers digital de Dalí. Un món surrealista i sorprenent que s’ha batejat amb el nom de metavers dalinià.

Un projecte avalat per la Fundació Gala-Salvador Dalí  on l’univers poètic i oníric dalinià es trobarà en projeccions de gran format, instal·lacions interactives, hologrames, realitat virtual i intel·ligència artificial.

DALÍ CIBERNÈTIC arriba a l’IDEAL el 20 de setembre del 2022 amb un recorregut emocionant per les obres més reconegudes de Salvador Dalí des d’una perspectiva completament nova.

Un viatge immersiu per la ment de l’artista que ens permet descobrir com la genialitat de la seva obra és el resultat d’un pensament obert, ambiciós, provocador i també científic.

Cada visitant podrà personalitzar un avatar digital per passejar físicament de forma col·lectiva amb els seus acompanyants a través d’un espai virtual on les obres més reconegudes de Dalí prendran vida per submergir-los en un viatge impossible per 4 dels entorns dalinians per excel·lència: el mar, el cel, el desert i el buit.

Dalí, el primer artista digital de la història, va ser un pioner en la utilització d’eines digitals per crear les seves obres. La seva obsessió per la tecnologia el va portar a treballar amb els primers ordinadors i les primeres màquines de pensar per anar més enllà dels límits de la realitat que ens envolta.

Des de ben jove, afirmava que l’art li resultava anacrònic i preveia que seria “substituït per formes més fecundes, encara impossibles d’imaginar, completament fora del límit de les belles arts i absolutament d’acord amb la nostra època”.

Dalí i la seva obra van avançar el que avui encara estem explorant sota la categoria genèrica de les arts digitals d’avantguarda i la immersivitat de la realitat ampliada.

La Fundació Gala-Salvador Dalí ha treballat durant els darrers anys per establir amb molta cura l’autorització de les obres de Dalí en l’àmbit de les arts digitals. L’equip de l’IDEAL ha estat treballant conjuntament amb la direcció artística de la Fundació des de fa pràcticament 2 anys en l’elaboració dels continguts i la curadoria de DALÍ CIBERNÈTIC, descobrint documentació i aproximacions al pensament dalinià que fins ara han estat pràcticament inèdites per al gran públic.

Com en totes les produccions de l’IDEAL, l’experiència immersiva sobre Dalí i la cibernètica compta amb un equip d’artistes, estudis i experts de proximitat que en garanteixen el màxim nivell d’innovació i excel·lència artística.

La curadoria de l’exposició ha anat a càrrec d’Imma Fondevila i Anna Pou, treballant estretament amb  el Centre d’Estudis Dalinians de la Fundació Gala-Salvador Dalí.

Les instal·lacions que ocuparan els 2000 m2 d’espai expositiu són una producció de Layers of Reality per a IDEAL Barcelona en col·laboració amb artistes digitals i estudis com Antiloop, Blit Studio, Tururut, Burzon Comenge, entre d’altres. La banda sonora estarà composta per Rafel Plana.

DALÍ CIBERNÈTIC té prevista una gira internacional durant els pròxims 4 anys que la portarà a més de 30 ciutats, entre les quals en destaquen Londres, Brussel·les, Zurich, Budapest, Munich, Torí, Roma, Colònia, París, Bristol, Dublín, Manchester, Anvers, València i Bilbao. Per altra banda, també s’està treballant en un futur recorregut per Amèrica i Àsia-Pacífic.

Una coproducció internacional de Layers of Reality i Exhibition Hub que ja té les entrades a la venda a IDEAL.

Més notícies

Jules Verne

L’IDEAL Barcelona presenta Jules Verne 200 l’experiència immersiva més ambiciosa

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més

El mestre que va prometre el mar premiada a Califòrnia

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més