Una obra original de Claude Monet a l’IDEAL, Centre d’Arts Digitals

A partir del 5 de febrer es pot contemplar a l’IDEAL, en exclusiva, un oli de Claude Monet que, fins ara, era en mans d’una col·lecció privada.

L’obra porta per títol Étude de Nymphhéas (1910-1915) i forma part de la famosa sèrie dedicada als nenúfars de l’artista impressionista.

En mans d’una col·lecció privada, aquest és el segon oli de Monet que es coneix a Catalunya (l’altre es troba a Montserrat). Podria estar relacionat amb els famosos plafons de l’Orangerie.

Es tracta d’un oli original de Monet que va ser subhastat per un els seus fills als anys 90, fins aleshores no s’havia vist. La persona propietària de l’obra, que es manté en l’anonimat, després de visitar la mostra immersiva a l’IDEAL va oferir la peça al centre, de forma gratuïta per ensenyar-la al públic.

Jordi Sellas, director del centre manifesta la seva satisfacció:

És un luxe i estem contents de tenir aquesta pintura, és un regal i és, a l’hora, un valor afegit pel nostre centre.”

La presentació al públic que s’ha fet de l’obra ha servit per fer balanç de la mostra immersiva de Monet. Més de 80.000 persones ja han visitat la instal·lació que tancarà les portes, definitivament, el 27 d’abril de 2020, fins aleshores amb l’entrada al centre es podrà gaudir de l’original d’aquest artista impressionista.

Més notícies

Jules Verne

L’IDEAL Barcelona presenta Jules Verne 200 l’experiència immersiva més ambiciosa

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més

El mestre que va prometre el mar premiada a Califòrnia

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més