2022, un any molt productiu per a Minoria Absoluta

El 2022 ha estat un any especialment profitós per a Minoria Absoluta amb programes ja consolidats a les graelles televisives, documentals amb èxit de crítica i públic, Instal·lacions immersives, sèries de ficció, pòdcast i llargmetratges.

Aquest és el repàs d’un 2022 postpandèmic:

Smiley la sèrie de ficció estrenada a Netflix el desembre de 2022. Una comèdia romàntica basada en l’obra de teatre de Guillem Clua, que ha sigut el guionista i showrunner de la versió televisiva. La sèrie va tenir una preestrena de luxe, al cinema Phenomena, com a sessió inaugural del prestigiós festival Serielizados. 

El 2022 ha estat també un any de cinema a Minoria Absoluta amb el rodatge de la pel·lícula El mestre que va prometre el mar, dirigida per Patricia Font i protagonitzada per Laia Costa i Enric Auquer basada en el llibre homònim de Francesc Escribano i adaptada per Albert Val. El llargmetratge s’estrena als cinemes el 2023. Una coproducció amb Lastor Media i Filmax.

La productora també ha pujat als escenaris teatrals amb la comèdia musical Pares Normals que es va estrenar al Teatre Poliorama el novembre. Una obra escrita per Els Amics de les Arts , Marc Artigau i Minoria Absoluta, amb 13 cançons que Els Amics de les Arts han escrit expressament per a l’obra. Amb direcció de Sergi Belbel i coreografia de Marta Tomasa. Protagonitzada per Enric Cambray, Júlia Bonjoch, Annabel Totusaus i Albert Pérez que es pot veure al Teatre Poliorama fins al 26 de febrer de 2023.

Aquest any també ha estat prolífic en el documental, un dels projectes més ambiciosos España, el siglo XX en color, una sèrie documental de 6 capítols, per a La 2 de RTVE,  que retrata el segle XX com mai s’havia vist fins ara, a tot color. Imatges inèdites del segle XX en qualitat HD i a color gràcies a un exhaustiu procés d’acoloriment. 

Per a National Geographic Minoria Absoluta ha produït el documental Tartessos, la civilización perdida, estrenat al desembre, ha estat l’emissió més vista del canal durant el 2022, gran èxit d’audiència.

El documental Més enllà de La Cubana per al Sense ficció de TV3 repassava la trajectòria d’aquesta emblemàtica companyia teatral. Un altre projecte documental estrenat també aquest any al Sense ficció de TV3 ha estat Ramon Trias Fargas en primera persona, un documental dirigit per Jordi Ferrerons. 

Hem pogut celebrar els 5 anys de la revista El Món d’Ahir, una publicació dirigida per Toni Soler una intersecció entre la història, la literatura i el periodisme,  amb una festa amb autors i subscriptors a l’Antiga Fàbrica Damm.

Durant el 2022 Minoria Absoluta també ha fet la seva incursió amb la producció del pòdcast Historias con historia, una sèrie de pòdcast per a la plataforma CaixaForum+ unes converses, a dues veus, a partir d’articles publicats a la revista El Món d’Ahir

Han seguit en antena un any més dos programes emblemàtics de la productora: el Polònia continua com a líder indiscutible dels dijous a la nit després de 18 temporades i l’Està Passant ja a la seva 6a temporada.

Una producció també estrenada aquest any és la sèrie de ficció Després de tu, per primera vegada tres cadenes autonòmiques – Televisió de Catalunya, À punt i IB3-, s’han ajuntat per produir i emetre als seus canals respectius una sèrie de ficció.

En l’àmbit digital l’IDEAL, Centre d’arts digitals, ha traspassat fronteres, a part de l’experiència immersiva de Dalí cibernètic a l’IDEAL Barcelona que ja suma més de 70.000 visitants des de la seva inauguració al setembre de 2022 s’ha d’afegir l’instal·lació de Frida Kahlo que ja s’ha estrenat a 15 ciutats d’arreu del món, també s’ha inaugurat MAD (Madrid Artes Digitales) al Matadero de Madrid. 

A l’IDEAL de Barcelona també s’hi ha pogut veure dins del Festival Grec 2022 el muntatge teatral Next to normal protagonitzat per la aclamada Alice Ripley, espectacle que va gaudir d’un gran èxit tant de crítica com de públic.

La producció no s’atura, i Minoria Absoluta continua la seva feina amb nous projectes que veuran la llum durant el 2023.

Més notícies

Jules Verne

L’IDEAL Barcelona presenta Jules Verne 200 l’experiència immersiva més ambiciosa

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més

El mestre que va prometre el mar premiada a Califòrnia

Llegeix-ne més Path 3 Copy 4 Created with Sketch.
Llegeix-ne més